Geschiedenis

Van begin tot heden

Geschiedenis

  • Oprichting Preventing
   2007
   2007 startte Preventing. Oprichter Robin van Dalen was werkzaam als psychomotorisch therapeut bij GGZ Friesland. Tevens verzorgde hij trainingen in het omgaan met agressie. Door zijn ervaringen in het werkveld verfijnde hij zijn visie op het omgaan met agressie en ontwikkelde hij een vernieuwende training welke de focus legt op het omgaan met ongewenst gedrag met behulp van de methode SCOREN.

  • Verschillende Sectoren
   2008
   Het landgoed van zorg- en hulpverlening werd nieuwsgierig naar de vernieuwende visie van van Dalen. Trainingen werden aangeboden in ziekenhuizen, verschillende begeleide en beschermende woonvormen, maar ook gemeentes en scholen bleken geïnteresseerd. Een combinatie van werken als psychomotorisch therapeut en trainer bleek niet meer mogelijk door de vele opdrachten die binnen kwamen. Van Dalen richtte zich full-time op het trainingsbureau, waarbij zijn aanbod voornamelijk in de zorg-, hulp- en dienstverlening werd aangeboden.

 • Train de trainer
  2010
  Organisaties waren niet enkel geïnteresseerd in de training, maar wilden intern coaches en trainers laten opleiden om de methode SCOREN zo goed mogelijk te borgen. Van Dalen bood zijn eerste train de trainer programma aan bij de Verslavingszorg Noord Nederland (VNN). Hij leidde 20 medewerkers op tot trainers en acteurs, die de follow up trainingen voor alle locaties in VNN verzorgen. Aansluitend volgen meer organisaties, zoals ziekenhuis de Tjongerschans, Cosis en revalidatie Friesland.
 • Uitbreiding in expertise
  2011 tot heden
  Preventing is een V.O.F. geworden en maakt gebruik van een zevental freelance trainers en acteurs. Zij verzorgen het aanbod van trainingsbureau Preventing bij een groot scala aan organisaties. Opvallend is dat de waarde van de methode SCOREN door verschillende organisaties en bedrijven wordt bevestigd. Er wordt meer aandacht besteed aan de borging van de methodiek. Naast het aanbieden van follow up trainingen worden er ook intervisiebijeenkomsten begeleid. Tevens wordt er individuele coaching en coaching on the job aangeboden. Ook alarmtrainingen, training aan deelnemers, cliënten en doelgroep en een cursus psychopathologie behoren tot het aanbod van Preventing.

Afspraak maken met één van onze trainers?

Stuur ons een mail met uw vraag en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.